Meble drewniane
Just another WordPress site

Budownictwo wczoraj i dzis : Ladderstile House / ThreefoldArchitects

Posted in Uncategorized  by admin
July 7th, 2018

The Ladderstile House, ekologiczna, duża rezydencja w Richmond Park w Londynie, została zaprojektowana przez ThreefoldArchitects, wokół wewnętrznego dziedzińca krajobrazowego.
Wolumeny domu otwierają się na obszary zewnętrzne, tworząc jednolite miejsce zamieszkania, a wnętrze i wnętrze uzupełniają się nawzajem.
Więcej zdjęć i więcej o rezydencji po przerwie.
.
Objętości są rozmieszczone na stronie, aby wykorzystać naturalne światło w ciągu dnia.
Plan zakłada centralnie zagospodarowany dziedziniec z szeregiem dziedzińców satelickich rozmieszczonych wokół obiektu, aby stworzyć różnorodne połączenia z różnymi pomieszczeniami zewnętrznymi i widokami pomiędzy budynkiem, w przestrzenie poza nim, przez oszklenie, perforację ekrany ze stali i drewna.
wytłumaczyli architekci.
Zbudowany z litego drewna, odsłonięte belki na całej długości pierwszego piętra dzielą domową przestrzeń mieszkalną bardziej prywatną i publiczną połączoną z krytym basenem.
Drewno zapewnia konstrukcyjne wsparcie dla dwóch oddzielnych tomów na pierwszym piętrze, natomiast na dziedzińcu wydłużone belki tworzą wrażenie obudowy i prywatności.
- Zastosowanie gluelamu do belek konstrukcyjnych i nadbudowy z litego drewna, które tworzą ściany konstrukcyjne domu zarówno na parterze, jak i na pierwszym piętrze, pozwoliło nam stworzyć bardzo duże przęsła i wsporniki, które nadają budynkowi dynamiczny charakter.
Dodatkowo ta zewnętrzna metoda budowy prowadzi do szybkiego wznoszenia nadbudowy na miejscu ,.
wytłumaczyli architekci.
Przezroczyste przestrzenie pod belkami łatwo łączą się wizualnie i fizycznie z powierzchnią zewnętrzną.
Górne piętro jest jednak pokryte perforowanymi panelami ze stali nierdzewnej, które działają jak rolety, aby zapewnić prywatność dla sypialni głównej i drugiej.
Różnica istotności między pierwszym i drugim piętrem domu stwarza efekt, że miejsce zamieszkania składa się wyłącznie z górnej objętości spoczywającej na drewnianych belkach.
Chociaż panele nie pozwalają użytkownikowi być tak połączonym z powierzchnią zewnętrzną, jak pierwszym poziomem, ich konstrukcja migawki pozwala użytkownikowi przeoczyć mniejsze obszary dziedzińca, które oferuje dom.
W celu stworzenia przyjaznej dla środowiska rezydencji, zielone dachy z hydroponicznymi ogrodami wertykalnymi pomieszczą salon, podczas gdy wymienniki ciepła, które wykorzystują stałą temperaturę gruntu, dostarczają całej wymaganej energii.
Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź oficjalną stronę The Ladderstile House.
Jak widać na dezeen.
Zdjęcia są autorstwa Nicka Kane a i Jona Hollanda.
Uwaga: Właściciel domu pracował również z H2design nad rozwojem wnętrza.
[więcej w: wzorcowanie przyrządów pomiarowych, atosiban, gabloty wewnętrzne ]

Tags: ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: ambroksol gabloty wewnętrzne